De totstandkoming van ‘’het alles in een afslank plan”

De totstandkoming van ‘’het alles in een afslank plan”

Voor woord” het alles in één afslankplan ”

Na het schrijven van mijn boek ‘’de ene calorie is de andere niet’’ zijn er al weer vele dieet boeken en afslank plannen verschenen. Allemaal met een kern van waarheid, maar de ene effectiever en gezonder dan de ander.

Vele diëten zijn met name nagenoeg kopieën van elkaar ,ze worden in een iets ander jasje in gepakt en weer aan de man gebracht. Dit komt omdat er eigenlijk niet zo veel variaties mogelijk zijn omdat al onze voeding alleen maar uit  koolhydraten eiwitten en vetten bestaan.

Sommige diëten laten één van deze calorie leveranciers weg, dat kan ook best voor een periode voor een bepaalde doelstelling, maar uiteindelijk moeten we er voor zorgen om deze drie de koolhydraten eiwitten en vetten in een goede verdeling binnen zien te krijgen. Ze hebben alle drie een belangrijke waarde voor ons lichaam, ze zitten niet voor niets alle drie van nature uit in onze moedermelk.

We zijn allemaal op zoek naar de makkelijkste, de snelste en de beste weg maar we moeten wel realistisch blijven. Met ieder streng dieet van bijvoorbeeld van rond de duizend calorieën zul je kilo’s afvallen, het enige  verschil per dieet kan de waarde van de calorieën zijn. Bij voorbeeld je neemt 10 grote glazen bier dan heb je ook 1000 calorieën maar deze calorieën hebben geen enkele waarde voor ons lichaam.

Vandaar toen der tijd de titel van mijn boek “de ene calorie is de andere niet”in dit boek vertel ik niet alleen wat je het best kunt eten, maar laat ik ook zien hoeveel koolhydraten, eiwit, vet, en calorieën een product levert. Om zo samen met mijn bedachte ‘’caloriestrip’’ in één oogopslag duidelijk te maken uit hoeveel goede of slechte calorieën een product bestaat.

De totstandkoming van ‘’het alles in een afslank plan”

Onder andere de Nederlandse hart stichting en hoog leraar Peter van de Zon vonden destijds mijn boek wetenschappelijk goed onderbouwt en voor een breed publiek makkelijk en begrijpelijk leesbaar. Wel kreeg ik kritiek dat ik mijn boek mooier had kunnen illustreren. Na het uitbrengen van mijn boek in 2008 loop ik nu al ruim een jaar te brainstormen om met een tweede variant te komen. Mijn idee was om een nieuw boek uit te brengen met de titel’’ het alles in een dieet” niet alleen mijn dieet verhaal maar alle dieet variaties die er ongeveer zijn in één boek.

Het gaat er uiteindelijk niet om of je nu één, twee of drie kilo per week afvalt of wat het beste dieet is, maar wel welk voeding programma het best bij jou past zonder dat je een terug val krijgt. ‘’Het alles in één afslankplan’’ is mede dankzij het meest gekopieerde dieet van de laatste jaren “het homeopathisch HCG dieet” ontstaan. Als dit dieet met rond de zeshonderd calorieën in combinatie met de homeopathische HCG korrels en de vitaal stoffen te onder bouwen is, kunnen wij met ons coachteam en onze lifestyle Nutrition vitaal stoffen nagenoeg ieder dieet onderbouwen en monitoren met ons professioneel meet apparatuur ook de diëten waar ik in het verleden niet helemaal achter stond.

Zoals je inmiddels hebt gemerkt is het geen nieuw boek geworden, maar samen met ons coachteam heb ik deze vernieuwende alles in een site gelanceerd, met ‘’het alles in een afslankplan’’ coaching/online coaching met webshop en bieden wij andere personal trainers de mogelijkheid om via deze site zelfstandig aan de slag te gaan! Wij zijn er klaar voor jij ook!

Sportieve Groet,
Jan de Weerd

Reactie toevoegen

Jouw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd als *