Meer Testosteron is meer kracht, meer spiermassa en meer libido

Meer Testosteron is meer kracht, meer spiermassa en meer libido

Mannen boven de 28 kunnen méér uit hun leven en sportprestatie halen

Testosteron is het hormoon dat mannen hun sexuele drive geeft, bij fanatieke sporters hét middel is om meer spieren te kweken en mannen een goede gemoedstoestand geeft.
Een lage testosteron spiegel is ook de reden dat dikke mensen dikker worden en minder goed kunnen afvallen.
Wil je dus sneller afvallen, je fitter voelen, meer spieren krijgen en je gemoedstoestand verbeteren dan is het aan te raden je natuurlijke testosteron spiegel te optimaliseren.
Na je 28ste daalt de natuurlijke testosteron spiegel en zul je door training, voeding en supplementen deze weer kunnen verhogen.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat te weinig testosteron niet alleen je libido verlaagt, maar ook is aangetoond dat het te maken heeft met:

1.Hoger risico op (sterven ten gevolge van) hart- en vaatziekten
2.Niet-alcohol gerelateerde leververvetting
3 Overgewicht en diabetes type 2
4.De hoogte van je bloeddruk
5.Meer kans op depressies
6. De spiermassa verlaagt
7. De vetmassa verhoogt
Het is niet zo dat voor je testosterongehalte geldt: hoe hoger, hoe beter. Het hormoon zorgt voor een natuurlijke competitiedrang en een goed libido.
Streef dus naar een middel tot hoog niveau: goed voor je lichaam en geen gevaar om te ontsporen.


Zó houden mannen boven de 28 hun testosterongehalte op peil:

1 Regelmatig krachttraining

Dit is de beste en meest natuurlijke manier om je testosterongehalte te verhogen. In iedere goede sportschool zal je dan ook verteld worden dat het niet nodig is om naar allerlei middelen te grijpen als je ervoor wilt zorgen dat je spieren toenemen.

2 Gezonde lifestyle en genoeg water

Minder vet, meer testosteron. Zo simpel ligt het. Dus houd je gewicht op peil door minder calorierijk te eten en meer te bewegen. Beperk de inname van cafeïne, alcohol en suiker. Drink voldoende water. Net als alle andere processen in je lichaam wordt ook de testosteronaanmaak bevordert wanneer je lichaam goed gehydrateerd is. Gewoon kraanwater of groene thee zijn prima.

3 Slapen

Wanneer je een slaaptekort hebt, produceren je bijnieren extra cortisol en kunnen ze geen of minder testosteron aanmaken. Bij voldoende nachtrust is dit precies omgekeerd. Een diepe slaap van 8 uur doet wonderen. Heb je sex vlak voor je gaat slapen, dan is dat een extra stimulans voor je testosteronaanmaak.

4  Vette vis

In de testes (in de Leydigcellen) wordt testosteron gemaakt uit cholesterol. Voor een goede productie moeten HDL en LDL-cholesterolgehalte goed met elkaar in evenwicht zijn. Vette vis eten, of extra omega 3 visolie, is een prima manier om de aanmaak te bevorderen.

5  Genoeg zink

Het komt namelijk in een hoge concentratie in oesters voor. Train je veel? Dan loop je de kans dat het gehalte wat laag is. Gevolg: de testosteronaanmaak wordt moeilijker. Dan is aanvulling nodig. Goede bronnen zijn de eerder genoemde oesters, maar ook alle soorten vlees, kip, kaas, diverse peulvruchten, zaden en noten of een supplement met zink.

6 – Tribulus terrestris

Tribulus Terrestris wordt in de Chinese geneeskunde gebuikt omdat het je libido zou verhogen. Er is veel onderzoek gedaan naar de werking van deze plant waarin de werking soms wordt bewezen en soms ontkracht. In heel Azië wordt het gebruikt om de sexdrive te ondersteunen en daarnaast staat de plant bekend omdat een positieve werking op de spiergroei zou hebben en de testosteronspiegel weer op het niveau van ‘vroeger’ kan brengen.