Sabine’s eerste bikini fitness wedstrijd

Sabine’s eerste bikini fitness wedstrijd

Fitness, fitness en fitnessen!
Sabine is 27 jaar en werkt fulltime in de zorg. Ondanks de lange werkdagen probeert ze altijd tijd te maken om te trainen bij Sportpaleis Hoogeveen,  Haar hobby’s bestaan dan ook uit paardrijden, fitnessen, fitnessen en ehm… fitnessen! Momenteel traint ze 6 dagen per week en soms zelfs 2 keer per dag. Ze heeft hier nog net geen bed staan 😉

Ongeveer 2 jaar geleden is Sabine begonnen met fitness om strakker en gespierder te worden. Na het eerste jaar begon ze het hele fitness een stuk serieuzer te nemen en kreeg de ambitie om een keer mee te doen aan een bikini fitness wedstrijd, maakte de overstap naar Sportpaleis en benaderde onze Lifestyle coach Willeke om haar te begeleiden in het proces naar haar eerste bikini wedstrijd.

Sabine gaat uitkomen in de Bikini Wellness:
De Categorie Wellness Fitness Bikini is voor vrouwen die een minder gespierde fysiek willen opbouwen, enigszins atletisch en esthetisch aantrekkelijk, met een lichte disproportie tussen het bovenlichaam en onderlichaam, het onderlichaam een beetje meer ontwikkeld dan het bovenlichaam. Alle spelregels m.b.t. de Bikini Wellness Fitness klasse vind je hier.

De wedstrijd voorbereiding:

Iedereen is Uniek! Uiteindelijk wordt alles geheel op jou als individu afgestemd. Zo krijg je het programma dat geheel bij jouw lichaam en jouw doelen als bikini fitness atleet aansluit. Iedereen is anders dus iedere aanpak verschilt. Maar voor iedereen geldt dat er hard getraind, goed gegeten, voldoende gerust en veel geposeerd wordt en veel plezier wordt gemaakt op de weg naar jouw moment op het podium.

Voedingsschema Wellness Fitness
Voor de echt wedstrijd voorbereiding is Sabine 12 weken geleden gestart met het aanpassen van haar voeding. De eerste weken zijn ze gestart met een dieet van 2400 calorieën, wat Sabine in de eerste weken at vind je hier. In deze 12 weken zijn ze langzaam in de voeding gaan zakken tot 1750 calorieën per dag en is het brood in het dieet vervangen voor rijst met kip, vis en groenten.
De laatste 2 weken is er ook extra cardio toegevoegd! Elke ochtend 20 a 30 minuten op nuchtere mag om het vetverlies te stimuleren. In totaal is Sabine ruim 12% lichaamsvet verloren in 12 weken tijd!
Wil jij ook een persoonlijk voedingsschema van Willeke kun je contact met haar opnemen.

Sabine’s Trainingsschema
Dag 1: quadriceps en buikspieren
Dag 2: Rug en biceps
Dag 3: Hamstrings, billen en kuiten
Dag 4: Schouders en triceps
Dag 5 : Start het schema weer opnieuw


De 1e foto is c.a. 1 jaar geleden. De 2e foto zonder bikini is 2 weken voor haar eerste wedstrijd!

Ben jij nou ook benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen neem dan vrijblijvend contact met ons op.