De vele voordelen van bedrijfsfitness

De vele voordelen van bedrijfsfitness

Werkgevers profiteren van gezonde en fitte werknemers. Hoewel werknemers uit zichzelf al goed gemotiveerd kunnen zijn om gewicht te verliezen en een goede fysieke gezondheid te behouden, kunnen werkgevers toch extra prikkels geven om hen hiertoe aan te moedigen. Een bekende methode is het bedrijfsfitness.

Start na de vakantie gezond, gun jezelf, je personeel en/of je bedrijf het beste!
Sportpaleis biedt mogelijkheid tot bedrijfsfitness en vitaliteitsprogramma’s voor het personeel, neem contact op voor de mogelijkheden om je personeel fit en gezond te krijgen/houden.

De vele voordelen van bedrijfsfitness

Werkgevers profiteren van gezonde en fitte werknemers. Hoewel werknemers uit zichzelf al goed gemotiveerd kunnen zijn om gewicht te verliezen en een goede fysieke gezondheid te behouden, kunnen werkgevers toch extra prikkels geven om hen hiertoe aan te moedigen. Een bekende methode is het aansluiten bij bedrijfsfitness Nederland.

Voordelen voor de werkgever

Lagere ziektekosten
Als werknemers regelmatig sporten verbetert hun algehele gezondheid. Regelmatig sporten kan leiden tot gewichtsverlies, het kan de bloeddruk verlagen en het risico op chronische ziektes helpen verminderen. Dat kan resulteren in lagere ziektekosten, wat er natuurlijk voor zorgt dat de totale bedrijfskosten lager worden.

Minder afwezigheid
Werknemers die regelmatig sporten hebben een betere algehele gezondheid en daardoor meer weerstand tegen ziektes. Volgens experts kan het gebruik van een bedrijfsfitness ruimte er voor zorgen dat werknemers minder snel verkouden worden. Dat beïnvloedt direct de totale kosten voor ziektedagen.

Voordelen voor werknemer

Verbetering van productiviteit
Als je regelmatig traint ervaar je meer voordelen dan alleen gewichtsverlies en in vorm blijven. Het doen van oefeningen helpt je alle aspecten in je leven te verbeteren, inclusief productiviteit op je werk. Als je alert en productief bent op je werk zul je je werk sneller doen, maak je minder fouten en maak je eerder kans op een promotie. Als je niet regelmatig traint kun je je gezondheid en je baan op het spel zetten.

Alertheid en energie
Een manier waarop trainen je productiviteit verhoogt is het optimaliseren van je alertheid. Als je oefeningen doet verhoog je ook de bloedstroom naar je hersenen. Daardoor kan je bewustzijn vergroten en dat zorgt ervoor dat je sneller een volgend groot project aan kunt pakken. Het doen van oefeningen kan je ook meer energie geven. Daardoor word je wakkerder op je werk. Als je ergens bovenop zit voer je je werk gegarandeerd beter en naar vermogen uit. Heb je geen tijd om dagelijks een volledige fitness training uit te voeren, verander dan kleine dingen om je dagelijkse doelen te bereiken. Ga bijvoorbeeld wandelen tijdens de lunchpauze of neem de trap in plaats van een lift.

Optimale lichamelijke gezondheid
Als je optimaal lichamelijk gezond bent zal je algehele werkvermogen verbeteren. Niet alleen zal je lichaamsgewicht verminderen en loop je minder risico op hart- en vaatziekten, maar je krijgt ook meer uithoudingsvermogen. Daardoor kun je beter voldoen aan de fysieke eisen van je baan. Dit vermindert ook het risico op letsel op je werk en het stelt je beter in staat om te voldoen aan de dagelijkse verwachtingen. Zorg er voor dat je minstens 30 minuten oefeningen doet, maximaal vijf dagen per week.


Verbeterde geestelijke gezondheid
Een andere manier om productiever te zijn op je werk is het verbeteren van je geestelijke gezondheid. Regelmatig oefeningen doen zorgt ervoor dat je gevoelens van angst en depressie beperkt worden. Als je oefent komt er serotonine vrij in je hersenen en dat helpt je je beter te voelen en je algehele gemoedstoestand te verbeteren. Serotonine is een neurotransmitter die berichten naar je lichaam stuurt en je stemming en emoties te stimuleert. Daardoor is het eenvoudiger om te gaan met stress op je werk. Regelmatig trainen kan je ook helpen beter om te gaan met stress op de werkvloer. Wanneer je constructief kunt omgaan met stress kan dat leiden tot betere relaties met collega’s en dat kan je een veiliger toekomst bieden bij je werkgever.

Preventie van ziekte
Regelmatige lichaamsbeweging door ‘powerwalking’, hardlopen, gewichtheffen, zwemmen en joggen kan het risico verminderen om bepaalde ziektes te ontwikkelen. Daardoor heb je minder ziektedagen op je werk. Met een verbeterd immuunsysteem minimaliseer je je kansen om griep te krijgen en verkoudheden te ontwikkelen. Oefeningen verminderen bovendien de ontwikkeling van type 2 diabetes, obesitas, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten. Die kunnen allemaal van invloed zijn op je productiviteit.

Klik op onderstaand logo voor alle informatie over bedrijfsfitness, voor werkgever en werknemer.